Sveika ir švytinti oda kiekvienos moters svajonė! Pateikiame keletą patarimų, kurie padės išlaikyti odą nepriekaištingos būklės.

1. Vartokite pakankamą kiekį vandens.

Odoje yra apie 65-70% vandens. Norint turėti gražią ir švytinčią odą, būtina ją drėkinti. Visą dieną gerkite daug vandens. Tai naudinga ne tik odai, bet ir visam organizmui. Vanduo padeda iš organizmo pašalinti toksinus ir nešvarumus. Jis taip pat stiprina imuninę sistemą. Optimaliausia kasdien išgerti 3-4 litrus vandens.

2. Sveikai maitinkitės.

Su maistu organizmas gauna didžiąją dalį reikalingų mineralų ir vitaminų. Todėl norint išlaikyti puikią odos būklę svarbi sveika ir subalansuota mityba.

3. Makiažui valyti naudokite tam skirtus valiklius.

Daugelis moterų kasdienio makiažo valymui naudoja makiažo servetėles. Kad ir kaip patogu, tačiau makiažo valymo servetėlės palieka kosmetikos likučius. Laikui bėgant šie likučiai gali kauptis ir pažeisti odą. Rekomenduojama naudoti specialius valiklius, skirtus makiažui valyti. Įsitikinkite, kad valiklis yra tinkamas Jūsų odai ir jo sudėtyje nėra alkoholio. Nepamirškite drėkinti odą!

4. Gerai išsimiegokite.

Miegas yra labai svarbus sveikai ir švytinčiai odai. Dėl miego trūkumo oda gali tapti neelastinga ir blyški. Paakiai gali patamsėti, paburkti. Oda gamina kolageną, kol miegate. Kolagenas palaiko odos stangrumą ir tvirtumą. Rekomenduojama miegoti 7-9 valandas.

5. Užsiimkite reguliaria mankšta.

Reguliari mankšta yra raktas į sveiką ir švytinčią odą. Mankšta padidina kraujo tekėjimą ir gerina kraujotaką, o prakaitavimas leidžia išsiskirti nešvarumams ir toksinams. Mankštinantis taip pat atsiveria odos poros, todėl po mankštos svarbu prižiūrėti odą – pašalinti nuo jos nešvarumus. Be odos priežiūros, taip pat svarbu aprūpinti ją tinkamomis maistinėmis medžiagomis. Vienas paprasčiausių būdų gauti visų reikiamų maistinių medžiagų – vartoti maisto papildus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *